Autor: | neznámý |
Datum přidání | 27.03.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
5 min |
Doba vaření: | 25 min |
Počet porcí: | 3 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Rýže natural
Rýže dlouhozrnná natural
Arax Rýže basmati
Rýže basmati
Zeleninová směs s kukuřicí
Hluboce zmrazená zeleninová směs
Kukuřice Nowaco
Hluboce zmrazená kukuřice.
Billa Tuna Brine
Tuňák celý, přírodní, rybí konzerva, sterilováno.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 31,10 g | 75,15 g | 7,13 g | 2 022,28 kJ (483 kcal) |
celkově | 93,31 g | 225,46 g | 21,38 g | 6 066,85 kJ (1449 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Rýži smícháme s provensálským kořením a zalijeme vodou. Vaříme na mírném ohni doměkka. Na pánvi rozpustíme máslo, nasypeme zeleninu a za občasného míchání dusíme pod pokličkou doměkka. Na závěr přidáme tuňáka, okořeníme a ještě chvíli tepelně opracujeme. Nejprve naservírujeme na talíř rýži, doprostřed dáme směs z pánve a můžeme podávat.
Pro vylepšení vzhledu můžeme posypat sušenou nebo čerstvou kudrnatou petrželkou.
Toto jidlo jsem si oblibili pro jeho jednoduchost a rychlost.
Moc dobré to bylo. Když se smíchá rýže s tím ostatním, máte rizoto :-D Tak jsem to tak udělala, recept fajn, jen teda mi tam právě chyběl nějaký sos nebo omáčka,tak jsme to teda smíchala dohromady, posypala sýrem a dala k tomu červenou řepu. Rizoto, jak vyšité a zase jiné, takové rybí. Určitě zas někdy udělám.
výborné a rychlé :)
Vynikající
Přidat komentář