Autor: | lanvin |
Datum přidání | 24.09.2010 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 60 min |
Počet porcí: | 15 ks |
Přibližná cena: | 30 Kč |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Kečup sladký
Zpracovaná zelenina. Protlaky rajčatové. Sterilováno.
Dlouhozrnná rýže
Dlouhozrnná rýže ve varných sáčcích 960g (8x 120g)
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Vegetol gold
Rostlinný jedlý olej jednodruhový
Slunečnicový olej
Rostlinný jedlý olej. Jednodruhový, slunečnicový.
Tomato Ketchup
Kečup - rajčatový protlak ochucený. Pasterovaný výrobek. Na 100 g…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 2,30 g | 10,56 g | 16,40 g | 823,54 kJ (197 kcal) |
celkově | 34,48 g | 158,38 g | 246,01 g | 12 353,15 kJ (2950 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Rýži uvaříme, scedíme a necháme vychladnout. Brambory uvaříme v osolené vodě. Scedíme a rozmačkáme vidličkou. Ve větší míse promícháme rýži, brambory, přidáme petrželku , papriku, česnek , dochutíme solí a pepřem. Tvoříme krokety ( 8 kusů), obalujeme v sezamu a zvolna smažíme na oleji. Podáváme s kečupem nebo jinou omáčkou.
Nikdy by mě nenapadlo udělat takové krokety, ale je to opravdu vynikající. Jen je třeba dát o něco méně zeleniny, aby držely pěkně tvar.
Udělala jsem obměnu, místo papriky jsem dala cibuli na jemno a místo petrželky jsem dala tymián... a i s touto obměnou to bylo velice dobré.
Sice zajímavá kombinace, ale moc mě to nenadchlo. Smažila jsem na ghí, na klasickém oleji musí být kroketky dost mastné. No, ale ještě někdy tomu dám šanci...:)
Přidat komentář