Autor: | Eva |
Datum přidání | 01.11.2013 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
40 min |
Doba vaření: | 25 min |
Počet porcí: | 5 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Farina Senza Glutine Kukuřičná mouka
Kukuřičná mouka, bezlepková, BIO.
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 5,35 g | 19,28 g | 8,56 g | 737,34 kJ (176 kcal) |
celkově | 26,73 g | 96,39 g | 42,80 g | 3 686,68 kJ (881 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Jáhly odměříme v nádobce, vsypeme do hrnce a uvaříme ve dvojnásobném množství vody a špetkou soli. Jakmile dochází k varu, sebereme pěnu a přikryjeme pokličkou. Na velmi mírném ohni vaříme 10 minut. Pak vypneme a necháme na plotýnce dojít. Uvařené brambory oloupeme a na jemnějším struhadle nastrouháme. Kukuřičnou mouku dáme na vál, přidáme brambory a jáhly a zpracujeme těsto. Podle konzistence můžeme přidat více mouky. Uválíme šišky a do vroucí vody dáme vařit. Nejprve lehce zamícháme, aby se nepřilepily ke dnu a necháme na velmi mírném ohni probublávat 8-10 minut. Vyzkoušíme si to tak, aby se vám nerozvařily. Na talíři osladíme sladěnkou nebo obilným sirupem, polijeme máslem a posypeme mákem. Jsou lehké a vynikající.
Jestli nám nebude vyhovovat kukuřičná mouka, můžeme vyzkoušet jinou.
No byl jsem dost napruzenej, ze ty jahly musím vařit, pac normálně bych je tam mrsknul do těsta a ať se uvařej pak, ale evičko... Super! Sisky se vůbec nelepi, chuť na jednicku, chválím tento recept. Jahly nejsou citit, mouku jsem dal rýžovou. Jednička. Patří ti celý svět.
Přidat komentář