Autor: | neznámý |
Datum přidání | 02.09.2010 |
Druh receptu | Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 60 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | 70 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Rýže natural
Rýže dlouhozrnná natural
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Arax Rýže basmati
Rýže basmati
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Skořice mletá Mikado
Skořice, mletá
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 11,26 g | 84,35 g | 9,52 g | 1 866,13 kJ (446 kcal) |
celkově | 45,04 g | 337,40 g | 38,08 g | 7 464,50 kJ (1783 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Jáhly spaříme horkou vodou, poté je propláchneme studenou a necháme okapat. Do vroucího osoleného mléka vsypeme rýži a jáhly a zvolna vaříme 30 min. Předem namočené švestky vypeckujeme a pokrájíme na kousky (lze použít i jiné sušené ovoce, např. višně, třešně nebo rozinky). Do částečně vychladlé kaše vmícháme cukr, kousek másla, kůru, šťávu z poloviny citronu a připravené švestky. Kdo má rád, může přisypat mletou skořici. Směs rozložíme do máslem vymazané zapékací formy, přelijeme šálkem mléka s rozkvedlaným vajíčkem a zapékáme v troubě při 180 °C - 200 °C dozlatova.
Hotovou porci můžeme také vylepšiit kopečkem domácí skořicové zmrzliny a posypat zkaramelizovanými vlašskými ořechy (na rozpálenou pánev dáme rozpustit asi lžíci hnědého cukru a vmícháme nasekané ořechy). Nakonec můžeme ještě posypat skořicí.
Přidat komentář