Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Slávky na víně
Autor: happy.lenulka@
Datum přidání 07.02.2011
Druh receptu
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 kg slávek
  • 2 středně velké cibule
  • olivový olej na smažení
  • 8 stroužků česneku
  • 3  bobkové listy
  • 2 kuličky jalovce
  • sůl
  • pepř
  • 2 dcl bílého vína (nesiřené)
  • 0,5 dcl vody
  • 1 větší rajče
  • máslo

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

SLávky omyjeme a očistíme kartáčkem. Nasypeme do mísy a zalijeme studenou vodou. Ty slávky, které zůstanou otevřené vyhodíme. Na pánvi  na trošce olivového oleje orestujeme na drobno nakrájenou cibuli. Poté přidáme na plátky nakrájené stroužky česneku, bobkové listy, sůl, pepř, jalovec, 2 dcl bílého vína, půl deci vody. Vše dusíme v pánvi asi 10 minut. Poté přidáme slávky a 1 větší oloupané rajče nakrájené na kostky. Nemícháme! Dusíme dalších 10 minut, poté opatrně promícháme. Slávky, které se během vaření neotevřely, vyhodíme! Přidáme pár plátků másla a ještě chvíli povaříme asi 5minut. Ochutnáme omáčku, případně dochutíme. Servírujeme na hlubokém talíři i s omáčkou. Podáváme s pečivem nebo s pečenýma bramborama.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Monitoring dietární expozice roku 2024

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

Lyofilizované jahody

Rodiče, sportovce i zájemce o zdravý životní styl by mohl zaujmout test…

Další zajímavé recepty