Autor: | neznámý |
Datum přidání | 22.05.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 20 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | 100 Kč |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Smetana 12%
Smetana 12%. Obsah tuku min. 12%. Tepelně ošetřeno UHT záhřevem.
Veto Vegi steak
Sójový výrobek, bez konzervačních látek, přirozeně bez cholesterolu.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 34,17 g | 39,93 g | 24,06 g | 2 313,18 kJ (552 kcal) |
celkově | 68,35 g | 79,86 g | 48,12 g | 4 626,36 kJ (1105 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Uvaříme sojové kostky v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat. Brambory omyjeme, nakrájíme, položíme na pečící papír. V oleji rozmícháme tymián, česnek a špetku soli (čím déle je olej připravený, tím výraznější má chuť). Touto směsí pak zakapeme brambory a dáme do trouby nepřikryté upéct do měkka.Na pánvi osmahneme cibulku, pak přidáme kmín, sojové maso, aby se pěkně zatáhlo a nakonec houby. Až houby změknou, celou směs zalijeme smetanou a necháme povařit. Skvěle se k tomu hodí bílé víno.
Moc dobré,jen to bylo takové řidší,než jsem si myslela. Brambory jsem dělala jen nakonec vařené. Jen škoda,že nepíšete množství,kolik čeho :-(
Báječné jídlo. Akorát jsem dala místo obyčejné smetany sójovou a myslím,že by to s obyčejnou chutnalo ještě lépe!Jako houby jsem použila hnědé žampiony. Tymiánové brambory budu jako přílohu péct k více jídlům,jsou skvělé!
Přidat komentář