Autor: | Klarish |
Datum přidání | 07.01.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 60 min |
Počet porcí: | 5 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
BIO Italská sůl česneková
Jedlá česneková sůl - mletá
Sůl himalájská růžová jemná
Sůl himalájská růžová jemná
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Smetana 12%
Smetana 12%. Obsah tuku min. 12%. Tepelně ošetřeno UHT záhřevem.
Veto Vegi steak
Sójový výrobek, bez konzervačních látek, přirozeně bez cholesterolu.
Machland Kysané zelí
Zelenina mléčně kvašená, pasterovaná.
Kikoman Soy Sauce
Přirozeně fermentovaná sójová omáčka - ochucovadlo
Sojový granulát uvaříme v silném nálevu s kmínem, pepřem, sojovou omáčkou a bujónem (nejlépe bio kuřecí). Scedíme a jemně vymačkáme přebytečnou tekutinu.Brambory oškrábeme a nakrájíme na kolečka, osolíme je, mírně opepříme a narovnáme na dno pekáčku. Mírně je zakápneme olivovým olejem a vysypeme na ně sojový granulát.Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na malé kostičky, které rozpostřeme na sojové maso.Kysané zelí scedíme a vyrovnáme na směs v pekáčku. V pekáčku máme již všechny vrstvy, takže je zalejeme smetanou a posypeme strouhaným sýrem. Pečeme v troubě na 200 stupňů než jsou brambory měkké.
Tento recept jsem si již tradičně vyměnila se svojí tetou. Původně ale obsahoval mleté maso, které jsem zaměnila za sojový granulát :-)
Smetanu na vaření můžeme nahradit zakysanou smetanou, doporučuji servírovat s jarní cibulkou ;-)
Přidat komentář