Autor: | neznámý |
Datum přidání | 18.04.2013 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
25 min |
Doba vaření: | 4 min |
Počet porcí: | 5 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Sůl jemnozrnná Trapani Sale
Z přírodní rezervace poblíž Trapani (Sicílie).
Sůl hrubozrnná Trapani Sale
Z přírodní rezervace poblíž Trapani (Sicílie).
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 17,00 g | 68,84 g | 11,06 g | 1 901,05 kJ (454 kcal) |
celkově | 85,00 g | 344,20 g | 55,28 g | 9 505,27 kJ (2270 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Brambory zbavíme slupky, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Přidáme mouku a sůl. Mouky přisypeme podle citu tak, abychom vytvořili středně husté těsto (aby nebylo příliš husté ani řídké). V těstě by měly převládat brambory nad moukou. Není nutné přidávat vejce, jelikož brambory a šťáva z nich obsahuje škrob a z tohoto důvodu nesléváme přebytečnou vodu - poslouží nám totiž jako pojivo. Část lehce lepivého a blátivého těsta přendáme do speciálního cedníku pro halušky a protlačujeme do vroucí vody lžicí. Zamícháme a jakmile nám halušky vyplavou, ještě povaříme asi 4 minuty (záleží na jejich velikosti). Uvařené halušky vyndáme z hrnce pomocí děravé naběračky či síta a necháme okapat. Podáváme s rozdrobenou brynzou.
Přidat komentář