Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečené brambory s tuňákem a mrkví
Autor: neznámý
Datum přidání 25.06.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 100 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 kg brambor
  • 10 ks mrkve
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička kmínu
  • 185 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • máslo na vymazání
  • pohanková strouhanka na vysypání
  • ½ šálku pažitky
  • 4 vejce
  • himalájská sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 22,61 g 74,15 g 10,05 g 2 166,70 kJ (517 kcal)
celkově 135,66 g 444,91 g 60,31 g 13 000,17 kJ (3105 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Očištěné brambory uvaříme i se slupkou. Do dalšího menšího hrnce nalijeme vodu a uvaříme v něm omyté a kartáčkem očištěné mrkvičky asi 10 minut. Po změknutí je nakrájíme na kolečka. Předehřejeme troubu na 180-200 stupňů. Do rozšlehaného vajíčka nasypeme pažitku, kmín, sůl a prolisovaný česnek. Vymažeme zapékací misku máslem a vysypeme pohankovou strouhankou. Na kostičky pokrájené brambory smícháme s mrkví a tuňákem a nasypeme do zapékací misky. Vše rovnoměrně zalijeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme 30 až 35 minut, až nám zapečené brambory krásně zezlátnou. 

Tipy na vylepšení

Ze zbylého vývarů z mrkve můžeme uvařit zeleninovou polévku.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Bude úspěch nebo rozčarování?

Některé pobuřuje, některé děsí a někdo je velmi spokojený... O čem, že je to…

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Monitoring dietární expozice roku 2024

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

Další zajímavé recepty