Autor: | neznámý |
Datum přidání | 25.06.2010 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 100 min |
Počet porcí: | 6 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
BIO Italská sůl česneková
Jedlá česneková sůl - mletá
Sůl himalájská růžová jemná
Sůl himalájská růžová jemná
Billa Tuna Brine
Tuňák celý, přírodní, rybí konzerva, sterilováno.
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 22,61 g | 74,15 g | 10,05 g | 2 166,70 kJ (517 kcal) |
celkově | 135,66 g | 444,91 g | 60,31 g | 13 000,17 kJ (3105 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Očištěné brambory uvaříme i se slupkou. Do dalšího menšího hrnce nalijeme vodu a uvaříme v něm omyté a kartáčkem očištěné mrkvičky asi 10 minut. Po změknutí je nakrájíme na kolečka. Předehřejeme troubu na 180-200 stupňů. Do rozšlehaného vajíčka nasypeme pažitku, kmín, sůl a prolisovaný česnek. Vymažeme zapékací misku máslem a vysypeme pohankovou strouhankou. Na kostičky pokrájené brambory smícháme s mrkví a tuňákem a nasypeme do zapékací misky. Vše rovnoměrně zalijeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme 30 až 35 minut, až nám zapečené brambory krásně zezlátnou.
Ze zbylého vývarů z mrkve můžeme uvařit zeleninovou polévku.
Přidat komentář