Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Brambory na rajčatech s fazolovými lusky
Autor: neznámý
Datum přidání 04.08.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 700 g fazolových lusků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky českého česneku
  • 1 lžička másla
  • sůl podle chuti

Brambory na rajčatech:

  • 1 kg brambor
  • 5 rajčat
  • 1 lžička másla
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1/2 lžička sušeného zázvoru
  • 1 lžička libečku
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 10,47 g 55,37 g 3,55 g 1 357,03 kJ (324 kcal)
celkově 41,87 g 221,48 g 14,19 g 5 428,11 kJ (1296 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejprve na másle zpěníme dozlatova cibulku, přidáme fazolové lusky, lehce podlijeme vodou a podusíme pod pokličkou do měkka. Na závěr přidáme česnek a podle chuti osolíme. Podáváme s bramborovou směsí. Uvařené a na kostičky pokrájené brambory lehce orestujeme na másle. Zhruba po 5 minutách přidáme koření. Na úplný závěr opatrně vmícháme pokrájená rajčata, osolíme a po dvou minutách stáhneme z ohně. Můžeme podávat.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Bude úspěch nebo rozčarování?

Některé pobuřuje, některé děsí a někdo je velmi spokojený... O čem, že je to…

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Monitoring dietární expozice roku 2024

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

Další zajímavé recepty