Autor: | Timsy |
Datum přidání | 06.08.2013 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 40 min |
Počet porcí: | 3 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
BIO Voňavá sůl Devět sil
Voňavá bylinková směs s himalájskou solí.
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 8,77 g | 32,47 g | 10,86 g | 1 150,94 kJ (275 kcal) |
celkově | 26,32 g | 97,40 g | 32,57 g | 3 452,83 kJ (825 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nastrouháme si syrové, oškrábané a omyté brambory. Chvilinku je necháme odstát a přebytečnou vodu z brambor slijeme. Ochutíme nalisovaným česnekem, bylinkovou solí, pepřem, majoránkou, drceným kmínem a grilovacím kořením. Poté přidáme vejce, olej a strouhanku (asi 5-6 lžic) podle konzistence těsta. Na plechu vyloženém pečícím papírem či silikonovým plátem (slabě potřených olejem) tvoříme menší placičky o výšce tak 0,5 cm. Vložíme do vyhřáté trouby na 200 stupňů a pečeme tak 30-35 minut. V půlce pečení bramboráčky obrátíme.
Podáváme se zeleninou, zeleninovým salátem či Boloňskou omáčkou se sójovým masem.
Snaha udělat bramboráčky klasicky na pánvi samozřejmě nevyšla..:) Ale výsledný trhanec byl chuťově výborný! Příště je ale hodím rovnou do trouby..
Přidat komentář