Autor: | Timsy |
Datum přidání | 12.05.2013 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
30 min |
Doba vaření: | 40 min |
Počet porcí: | 3 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Náplň:
Jihočeský Cottage
Čerstvý sýr ve smetaně bez příchuti
Jihočeský Cottage pažitka
Čerstvý sýr ve smetaně pažitka
Pikantní koření na pomazánky
Kořenící přípravek bio
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 19,81 g | 27,76 g | 5,27 g | 1 077,65 kJ (257 kcal) |
celkově | 59,42 g | 83,29 g | 15,81 g | 3 232,96 kJ (772 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Očistíme si větší žampióny vhodné k naplnění. Uřízneme jim nožičky a pomocí ostřejší lžičky je vydlabeme (nevyhazujeme). Hlavičky poskládáme na pekáček slabě potřený olivovým olejem (žampióny pustí dost vody). Vnitřky vysypeme bylinkovou solí, kmínem a provensálským kořením. Na náplň si smícháme na drobno pokrájené nožičky žampiónů, na kostičky nakrájenou menší cibuli, šunku, sýr a cottage. Směs podle chuti okořeníme, řádně promícháme a plníme hlavičky (pokud nám zbude směs, můžeme ji umístit mezi žampióny na pekáček). Pekáček s naplněnými houbami vložíme do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů a pečeme dozlatova asi 20 minut. Podáváme s brambory uvařenými v parním hrnci a se zeleninovým salátem, nebo jen se salátem.
výborné... hlavně ta náplň, úžasná kombinace
Skvělý nápad! Šunku jsem nedávala, žampiony se můžou naplnit úplně čímkoliv. Je to chutné a na talíři skvěle vypadá! :)
Přidat komentář