Autor: | karča |
Datum přidání | 01.11.2011 |
Druh receptu | Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 15 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Sůl jemnozrnná Trapani Sale
Z přírodní rezervace poblíž Trapani (Sicílie).
Sůl hrubozrnná Trapani Sale
Z přírodní rezervace poblíž Trapani (Sicílie).
Slunečnice loupaná Poex
Olejnatá semena
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 10,60 g | 39,75 g | 6,58 g | 1 089,39 kJ (260 kcal) |
celkově | 158,99 g | 596,20 g | 98,66 g | 16 340,80 kJ (3903 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Mouku promícháme s droždím, přidáme sůl, kmín, vodu a tvaroh a hněteme ručním šlehačem s hnětacími metlami, dokud se těsto nezačne oddělovat od stěn mísy a nevytvoří se na něm bubliny. Necháme v teple kynout, dokud se nezdvojnásobí jeho objem. Po vykynutí znovu prohněteme a vmícháme slunečnicová semínka. Vytvarujeme jeden bochník nebo dva malé. Na plechu s pečícím papírem necháme ještě chvíli kynout, dokud se viditelně nezvětší. Pak těsto potřeme vlažným mlékem a posypeme slunečnicovými semínky. Pečeme v elektrické troubě na 200 °C, v horkovzdušné na 180 °C asi 60 min.
Po 10 minutách pečení postavíme do trouby misku s teplou vodou, aby chléb nebyl vysušený. Můžeme jej obohatit také vyloupanými sezamovými nebo dýňovými semínky, anýzem, koriandrem, fenyklem...
Přidat komentář