Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Sushi vege
Autor: e.tuto@
Datum přidání 27.08.2010
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 80 Kč
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 hrníček kulaté rýže (nejlépe rýže na sushi)
  • 4 plátky nori řasy
  • dle chuti tempeh, tofu, sušená rajčata, sójový salám, okurek, paprika...
  • bambusová podložka a ostrý nůž pro lepší práci

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 11,28 g 58,43 g 3,22 g 1 319,25 kJ (315 kcal)
celkově 45,13 g 233,73 g 12,87 g 5 277,02 kJ (1260 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Uvaříme si rýži. Na bambusovou podložku si položíme jeden plátek nori řasy a poklademe na něj tenkou vrstvu rýže - necháme si však asi 1 cm volný (kde rýže nebude). Na druhý konec vložíme náplň - dle chuti. Ingredience do náplně si však nakrájejíme na nudličky nebo tenké kvádry. Můžeme rýži potřít wasabi křenem. Začneme namotávat řasu: začínáme od středu, tj. místa, kde máme položenou náplň. Pomocí bambusové podložky pevně zamotáváme váleček. Jakmile dojdeme na volný konec řasy, kam jsme nepokladli rýži, navlhčíme tuto část a jakoby ji přilepíme. Tím zajistíme, že se váleček nerozmotá. Ostrým nožem nakrájíme malé kousky. 

Příběh receptu

Domácí výroba sushi.

Tipy na vylepšení

Nejlépe se hodí sušená rajčata s jakoukoliv další přísadou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

e.tuto@ | 27.08.2010 - 23:33
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

Bude úspěch nebo rozčarování?

Některé pobuřuje, některé děsí a někdo je velmi spokojený... O čem, že je to…

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Monitoring dietární expozice roku 2024

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

Další zajímavé recepty