Autor: | e.tuto@ |
Datum přidání | 27.08.2010 |
Druh receptu | Oběd, Svačina, Večeře, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | 80 Kč |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Rýže natural
Rýže dlouhozrnná natural
Tofu s bylinkami
Sójový sýr s provensálskými bylinkami
Arax Rýže basmati
Rýže basmati
Sušená rajčata ve slunečnicovém oleji s česnekem
Pasterováno.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 11,28 g | 58,43 g | 3,22 g | 1 319,25 kJ (315 kcal) |
celkově | 45,13 g | 233,73 g | 12,87 g | 5 277,02 kJ (1260 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Uvaříme si rýži. Na bambusovou podložku si položíme jeden plátek nori řasy a poklademe na něj tenkou vrstvu rýže - necháme si však asi 1 cm volný (kde rýže nebude). Na druhý konec vložíme náplň - dle chuti. Ingredience do náplně si však nakrájejíme na nudličky nebo tenké kvádry. Můžeme rýži potřít wasabi křenem. Začneme namotávat řasu: začínáme od středu, tj. místa, kde máme položenou náplň. Pomocí bambusové podložky pevně zamotáváme váleček. Jakmile dojdeme na volný konec řasy, kam jsme nepokladli rýži, navlhčíme tuto část a jakoby ji přilepíme. Tím zajistíme, že se váleček nerozmotá. Ostrým nožem nakrájíme malé kousky.
Domácí výroba sushi.
Nejlépe se hodí sušená rajčata s jakoukoliv další přísadou.
Přidat komentář