Autor: | neznámý |
Datum přidání | 18.07.2010 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 60 min |
Počet porcí: | 3 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Očištěné brambory i se slupkou uvaříme doměkka.Vychladlé brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přisypeme mouku, krupici, vejce a špetku soli. Z těchto surovin vypracujeme těsto. Hotové těsto vyválíme na placku, nakrájíme na čtverečky a do každého zabalíme jednu omytou švestku. Knedlíky vaříme ve vroucí vodě 6 až 8 minut. Strouhanku opražíme na másle, smícháme s třtinovým cukrem. Touto směsi posypeme knedlíky a můžeme podávat.
Přidat komentář