Autor: | neznámý |
Datum přidání | 19.04.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Smetana 12%
Smetana 12%. Obsah tuku min. 12%. Tepelně ošetřeno UHT záhřevem.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 9,56 g | 33,44 g | 21,25 g | 1 513,97 kJ (362 kcal) |
celkově | 19,12 g | 66,89 g | 42,51 g | 3 027,93 kJ (723 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Na másle lehce osmažíme očištěné a na plátky nakrájené žampiony. Zalijeme vodu a dusíme pod pokličkou asi 10 minut do měkka. Smetanu důkladně s mícháme s moukou a rýžovou kaší a za stálého míchání pomalu lijeme do omáčky. Podle chuti osolíme a ještě chvíli povaříme. Podáváme s uvařenou rýží a tepelně upraveným tofu.
Dělala jsem omáčku jen k těstovinám a moc mi chutnala. Určitě znovu vyzkouším.
Přidat komentář