Autor: | Sunriska |
Datum přidání | 11.03.2015 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
5 min |
Doba vaření: | 10 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 12,92 g | 64,18 g | 5,51 g | 1 472,80 kJ (352 kcal) |
celkově | 25,84 g | 128,36 g | 11,02 g | 2 945,60 kJ (704 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Tofu natural najemno nastrouháme na struhadle. Postupně přidáváme pohankovou a špaldovou mouku v libovolném poměru včetně špetky soli a řádně hněteme, až nám vznikne nelepkavé těsto. Doporučuji ještě přímo do těsta přidat trochu třtinového cukru, jinak nebude mít žádnou chuť. Do těsta zabalíme vypeckované švestky a vkládáme do hrnce s vroucí vodou. Knedlíky vaříme cca 10 minut dokud nevyplavou na hladinu.
Tofu knedlíky jsou chuťově téměř k nerozeznání od klasických tvarohových a jejich příprava není o nic víc složitější..;) Na 200 g tofu vyrobíte cca 10 ks, ale záleží na jejich velikosti.
Na talíři můžeme pokapat medem či agáve sirupem.
Tak to jsem ráda, že chutnají a jsou vhodnou inspirací pro ostatní..:) Mezi ostatními recepty jistě najdete další, ke kterým se budete vracet. ;)
super jídlo.to nemá chybu. Můj nový životní styl toto jídlo vítá a budu dále sledovat vaše recepty.Díky tomuto stylu jsem zhubnul 19 kg
Přidat komentář