Autor: | neznámý |
Datum přidání | 22.03.2015 |
Druh receptu | Snídaně, Svačina, Večeře, Oběd |
Doba přípravy surovin: |
5 min |
Doba vaření: | 5 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | 25 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Tofu uzené
Sójový výrobek
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Kikoman Soy Sauce
Přirozeně fermentovaná sójová omáčka - ochucovadlo
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 4,92 g | 2,27 g | 3,62 g | 283,23 kJ (68 kcal) |
celkově | 19,67 g | 9,08 g | 14,48 g | 1 132,90 kJ (271 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Cibulku nakrájíme nadrobno, osmahneme na olivovém oleji dozlatova, zlehka osolíme, opepříme, přidáme uzené tofu nakrájené na kostičky a chvíli společně opékáme. Vše zalijeme studenou vodou tak, aby tofu bylo téměř potopené, ale ne úplně (vodu je lepší v případě potřeby přidat později, protože pokud to přeženeme tady, z pomazánky bude polévka). Přidáme sojovou omáčku a koření dle chuti - já dávám necelou půl lžičku harissy (ostrá zeleninová směs např. od Hamé). Zalitou směs povaříme pod pokličkou cca 5 - 10 minut, dokud tofu maličko nenabude na objemu. Vše přelijeme do vysoké nádoby a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Pokud je příliš tuhá, přidáme vodu či olivový olej. Výborná je i teplá, ale kvůli konzistenci (postupně trochu tuhne) je lepší počkat na mírné zchladnutí.
Velmi jednoduchá, levná a zdravá pomazánka, která mnohem lépe chutná než vypadá. Je ale naprosto vynikající, třeba s žitným pečivem či knäckebrotem.
Zkoušejte různé varianty např. s tymiánem, bazalkou, rozmarýnem....tuto pomazánku budete jistě dělat více než jedenkrát. Pokusů na doladění Vaší oblíbené chuti je nekonečno. :)
Přidat komentář