Autor: | lanvin |
Datum přidání | 30.09.2010 |
Druh receptu | Oběd, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 45 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Mozzarella
Čerstvý, nezrající sýr s obsahem sušíny 48 %.
Mozzarella uzená
Čerstvý nezrající sýr uzený přírodním kouřem (s obsahem sušiny 48 %).
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Rajčata Cherry červená
Kulatá. Jakost I.
Lískové ořechy
Skořápkové plody loupané
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 23,15 g | 6,81 g | 35,65 g | 1 852,60 kJ (442 kcal) |
celkově | 92,60 g | 27,23 g | 142,61 g | 7 410,40 kJ (1770 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Ořechy orestujeme na pánvi. Oloupaná rajčata nakrájíme na osminky. Mozzarellu překrojíme napůl. Troubu předehřejeme na 200° C. Na talířky dáme rukolu a poklademe rajčata. Mozzarellu dáme na 10 minut do horké trouby. Teplý sýr dáme na připravené talířky, posypeme oříšky, špetkou soli a pokapeme olivovým olejem.
Můžeme posypat strouhaným parmazánem.
Tak jsem to udělala k večeři a říkala si předtím,bude lepší,dát to zapéct celé, než dávat na studená rajčata rozehřátou mozzarellu. A hlavně,jak tu píšete, dát sýr rozehřát na alobal,no nevím jak bych to z toho dostávala, leda z pečící folie,ale už to dělat nebudu tento recept. Chuťově to je dobré,ale ve finále si dát rajčata, která jsem dala s tím do trouby a posypala to, tak rajčata vylezla na povrch a sýr se roztekl a zůstal dole na zapékací míse,ale proč už to nechci dělat? Protože ten sýr je po vytažení, akorát na placku a zgumovatí, myslím si,že asi takto zapékat a rozpékat mozzarellu není vhodné, tak proto už se k tomuto receptu nevrátím,jinak mozzarellu miluju,ale už ji nebudu dávat do trouby.
Děkuju moc! :-)
Mozzarellu položte do malé zapékací misky vyložené alobalem
Můžu se prosím zeptat, jak mám dát mozzarellu do trouby? Zda stačí jen tak položit do pekáčku, na plech, nebo do alobalu? S tukem nebo bez? Děkuju! :-)
Přidat komentář