Autor: | neznámý |
Datum přidání | 02.09.2010 |
Druh receptu | Oběd, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 50 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | 60 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Náplň:
Balsýr Žirovnický sýr balkánského typu
Měkký plnotučný nezrající bílý sýr.
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Rajčata Cherry červená
Kulatá. Jakost I.
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Kuřecí šunka pro děti nejvyšší jakosti
Masný výrobek tepelně opracovaný. Šunka nejvyšší kvality. max.obsah…
Z rajčat odkrojíme vršky (uložíme stranou) a lžičkou vydlabeme dužninu, kterou si odložíme stranou na později.Na oleji orestujeme nadrobno nasekanou cibuli a česnek. Přidáme na nudličky nakrájenou šunku a krátce osmahneme. Do směsi vmícháme dužninu z rajčat, opepříme, mírně osolíme, okořeníme provensálským kořením a krátce podusíme. Nakonec vmícháme vajíčko a směs necháme zchladnout.Balkánský sýr nastrouháme nahrubo a polovinu vmícháme do vlahé směsi. Přidáme posekanou čerstvou bazalku.Rajčata narovnáme do zapékací misky, naplníme směsi a povrch posypeme zbylým balkánským sýrem. Vložíme do předehřáté trouby, zapneme horní gril a grilujeme asi 10 min. na 200 °C. Poté vyndáme z trouby a na každé rajče přiklopíme vršek. Vrátíme zpět do trouby a grilujeme dalších 5 min.
Podáváme s čerstvou zeleninou, salátem, pečivem nebo k masu.
Přidat komentář