Autor: | neznámý |
Datum přidání | 01.05.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Rýže natural
Rýže dlouhozrnná natural
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Arax Rýže basmati
Rýže basmati
Hrášek Nowaco
Hluboce zmrazený
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Nejdřív si uvařím rýži doměkka, jelikož je to kulatozrnná přilevám postupně mléko, eventuelně vývar vždy, dokud se nevsákne do rýže a neudělá jakoby mazlavou strukturu. Potom si šunku drobně nakrájíme a utřeme máslo se žloutky. Když se mezitiím dovaří rýže, smícháme se šunkou, hráškem nebo kukuřicí, s utřenými žloutky a mlékem, lehce promícháme a nakonec opatrně vmícháme sníh ušlehaný z bílků, osolím a opepřím podle chuti. Směsí naplníme vymazanou a vysypanou zapékací mísu či hrnec a zlehka posypu citronovou kůrou a špetkou nastrouhaného muškátového oříšku. Peču v předem vyhřáté troubě asi 30 minut (podle trouby-hlídám).
Přidat komentář