Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečená zelenina s bazalkou
Autor: neznámý
Datum přidání 11.08.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 6 brambor
  • 6 domácích rajčat
  • 6 žampiónů
  • 4 mrkve
  • 1/2 pórku
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 svazeček pažitky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 3 lžíce slunečnicového oleje za studena lisovaného
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 6,73 g 28,49 g 8,53 g 934,17 kJ (223 kcal)
celkově 26,91 g 113,95 g 34,11 g 3 736,67 kJ (892 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Na trošce slunečnicového oleje osmahneme pórek a lehce osolíme. Mezitím si pokrájíme očištěnou mrkev na půl centimetrové špalíčky, brambory a žampióny na kostičky. K pórku přidáme mrkev a brambory, po chvíli i žampióny a kmín. Restujeme téměř do měkka. Pekáček lehce vymažeme olejem, nasypeme zeleninovou směs. Promícháme s bazalkou a rajčaty. Zapečeme v předehřáté troubě na 200°C. Podáváme sypané pažitkou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Bude úspěch nebo rozčarování?

Některé pobuřuje, některé děsí a někdo je velmi spokojený... O čem, že je to…

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Monitoring dietární expozice roku 2024

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

Další zajímavé recepty