Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečené brambory s petrželkou a červenou řepou
Autor: neznámý
Datum přidání 28.02.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 10 brambor uvařených ve slupce
  • 2 vejce
  • 2 rajčata
  • 1 červená řepa
  • 1 jarní cibulka
  • 1 svazek kudrnaté petrželky
  • trochu másla
  • saturejka
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,83 g 29,81 g 5,01 g 874,11 kJ (209 kcal)
celkově 31,31 g 119,24 g 20,05 g 3 496,45 kJ (835 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Brambory i se slupkou důkladně očistíme a uvaříme do měkka. Syrovou a očištěnou řepu, omytá rajčata a jarní cibulku nakrájíme na malé kousky a vsypeme do máslem vymazané zapékací misky. Vajíčka rozšleháme v misce se solí, kudrnatou petrželkou a saturejkou. Uvařené brambory pokrájíme a promícháme v zapékací misce s ostatními surovinami, rovnoměrně rozprostřeme a dáme zapéct do předehřáté trouby na 200 stupňů. Jakmile nám brambory trochu chytají zlatavou barvu, přelijeme rozšlehaným vajíčkem a necháme dopéct. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Bude úspěch nebo rozčarování?

Některé pobuřuje, některé děsí a někdo je velmi spokojený... O čem, že je to…

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Monitoring dietární expozice roku 2024

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

Další zajímavé recepty