Autor: | neznámý |
Datum přidání | 05.03.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
25 min |
Doba vaření: | 60 min |
Počet porcí: | 5 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Pilos Smetana kysaná
Smetana kysaná pochoutková. Obsah tuku min. 16%.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 10,64 g | 54,30 g | 10,59 g | 1 595,13 kJ (381 kcal) |
celkově | 53,19 g | 271,48 g | 52,96 g | 7 975,67 kJ (1905 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Jablka zbavíme jádřince a nakrájíme také na plátky. Zapékací misku s víkem vymažeme máslem, na dno nasypeme plátky brambor a lehce osolíme. Jako další vrstvu klademe jablka, která překryjeme vrstvou brambor. Pečeme v předehřáté troubě přikryté víkem na 200 stupňů. Po půl hodině víko sundáme a dáme ještě péct. Jakmile nám brambory lehce chytnou barvu, přelijeme smetanou. Smetanu jsme smíchali s nastrouhaným sýrem, muškátovým oříškem a špetkou soli. Zapečeme dozlatova.
Nikdy by mě nenapadlo zapéct brambory s jablky. Chuť mě naprosto oslnila. Výtečné a moc dobré.
Nevšední chuť brambor,moc dobré a levné.
Zatím jsem si netroufala kombinovat ovoce se zeleninou, ale tahle kombinace stojí za to...:)
Přidat komentář