Autor: | neznámý |
Datum přidání | 03.05.2013 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
40 min |
Doba vaření: | 45 min |
Počet porcí: | 6 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Vegetol gold
Rostlinný jedlý olej jednodruhový
Slunečnicový olej
Rostlinný jedlý olej. Jednodruhový, slunečnicový.
Lískové ořechy
Skořápkové plody loupané
Vychladlé brambory oloupeme a rozdělíme na půl. Pórek na oleji lehce osmahneme se solí. Dno pekáčku vymažeme olejem, protlačíme přes sítko na hranolky polovinu brambor a na ně rovnoměrně rozprostřeme vrstvu osmahnutého pórku. Další vrstvou pokryjeme nahrubo nastrouhanou syrovou mrkví a celerem. Vše zakryjeme druhou polovinou brambor. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 190°C-200°C a zapečeme. Mezitím si připravíme do misky zálivku. Lískové oříšky nastrouháme na jemno, vmícháme sojovou smetanu, nastrouhaný sýr a sůl. Mají-li brambory z vrchu už zlatavou barvu, přelijeme oříškovou směsi a dopečeme.
Přidat komentář