Autor: | happy.lenulka@ |
Datum přidání | 09.05.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 3 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Tofu uzené
Sójový výrobek
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 14,63 g | 40,76 g | 5,18 g | 1 209,22 kJ (289 kcal) |
celkově | 43,89 g | 122,28 g | 15,55 g | 3 627,65 kJ (866 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Brambory nastrouháme, osolíme, vhodíme vejce a přidáme mouku. Mouky tolik, aby těsto bylo tak akorát na halušky. Spíše tužší než řidší. Poté do vařící osolené vody přes síto tvoříme halušky. Vaříme asi 5 min. Vždy musí vyplavat. Na pánvi orestujeme na trošce tuku cibulku a tofu. Hotové halušky promícháme s ohřátým dušeným zelím a posypeme cibulkou s tofu.
Výborný recept, akorát jsem nepřidal tofu a cibulku Recept doporučuji.
Přidat komentář