Autor: | neznámý |
Datum přidání | 16.02.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 45 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Muškátový ořech celý
Muškátový ořech celý
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Zeleninový vývar Brodo vegetale
Nasekaná čerstvá zelenina s hustou konzistencí.
Zeleninový vývar
Čirý zeleninový vývar. Sterilováno.
Zeleninový vývar pálivý
Čirý zeleninový vývar. Sterilováno.
Brambory uvaříme ideálně den předem ve slupce. Očištěnou brokolici rozebereme na růžičky, pokud jsou příliš velké, rozkrojíme na menší. Mrkev očistíme a pokrájíme na kolečka. Brokolici i mrkev uvaříme společně v páře do poloměkka a to tak, že na dno velkého hrnce nalijeme vodu, vložíme kovové síto a na něj vložíme zeleninu. Vaříme pod pokličkou a hlídáme, aby se nám všechna voda nevyvařila. Vodu na dně hrnce použijeme jako zeleninový vývar do omáčky. Na pánvi si rozpustíme máslo, přidáme moukou a opražíme. Zalijeme mlékem, zeleninovým vývarem, přidáme sýr, saturejku a muškátový oříšek. Krátce povaříme.Oloupané a pokrájené brambory vložíme do máslem vymazaného pekáčku, rozprostřeme zeleninu uvařenou v páře a zalijeme omáčkou. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 30 minut.
Přidat komentář