Autor: | Pepuna |
Datum přidání | 14.07.2014 |
Druh receptu | Oběd, Příloha, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 25 min |
Počet porcí: | 3 ks |
Přibližná cena: | 140 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Mozzarella
Čerstvý, nezrající sýr s obsahem sušíny 48 %.
Mozzarella uzená
Čerstvý nezrající sýr uzený přírodním kouřem (s obsahem sušiny 48 %).
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Česnek v oleji s bylinkami
Česnek v oleji s bylinkami. Zpracovaná zelenina jednodruhová.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 21,99 g | 15,66 g | 25,81 g | 1 589,14 kJ (380 kcal) |
celkově | 65,97 g | 46,97 g | 77,44 g | 4 767,43 kJ (1139 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejdříve připravíme náplň do paprik. Rajčata, cibuli, mrkev, česnek a bazalku vložíme do mixéru a rozmixujeme na tekutou salsu, okořeníme. Papriky podélně rozřízneme, odstraníme střed a pecičky, potřeme olivovým olejem a vyskládáme do pekáčku slupkou dolů. Papriky naplníme připravenou salsou a dáme zapéct, dokud papriky nezměknou. Pečeme přibližně 20 minut na 180°. Mezitím si rozkrájíme mozzarellu na kolečka a ke konci pečení jí poklademe na papriky a necháme rozpéct (cca 5 minut). Plněné papriky se zeleninou můžeme podávat jako hlavní jídlo nebo jako příloha k masu.
Nejtěžší byla asi ta salsa :-D Jinak fakt rychlovka, letní lehké jídlo. Dala jsem k tomu vařené brambory. Bohužel jsem to zapomněla dochutit,tak to bylo takové nedochucené,ale jinak ok ;-)
Přidat komentář