Autor: | Eva |
Datum přidání | 13.10.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Kukuřičná krupice
Mlýnské obilné výrobky
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 11,60 g | 48,46 g | 9,03 g | 1 359,75 kJ (325 kcal) |
celkově | 46,38 g | 193,83 g | 36,10 g | 5 439,00 kJ (1299 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Připravíme si velký hrnec a v něm si osmahnu na másle na jemno pokrájenou cibuli a na tom podusím hlávkové zelí, to si předem pokrájím na malé nudličky. Dusím pod pokličkou s vodou, pokrájeným tempehem a kmínem. Pak přiliji mléko a kukuřičnou krupici, vejce, koření, osolím, promíchám a ještě povařím do nabobtnání. Podle potřeby rozředím nebo zahustím. Hluboký plech vymažu máslem a vysypu strouhankou, směs z hrnce přeleji a zapeču v troubě. Zelí by se v polentě mělo lehce ztrácet, proto při dušení zelí vodou nešetříme a pak jen doředíme mlékem. Špatně se mě množství odhaduje, dělám vše podle oka. Může se podávat s bramborem.
Už jsem se nemohla dočkat až to bude upečený. Moc dobré, doporučuji.
Přidat komentář