Autor: | neznámý |
Datum přidání | 19.05.2013 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 18 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Biotrend Bio citróny
Bio citróny, odrůda: Primofiore, kategorie: 5, jakost: 1
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 11,42 g | 18,61 g | 11,80 g | 743,63 kJ (178 kcal) |
celkově | 22,84 g | 37,21 g | 23,59 g | 1 487,25 kJ (355 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Chřest důkladně omyjeme a pomocí škrabky oloupeme vrchní vrstvu. Zapékací misku vymažeme olivovým olejem a naskládáme chřest vedle sebe. Mírně osolíme, pokapeme olivovým olejem a šťávou z jedné půlky citrónu. Dále posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme v předehřáté troubě asi 15-18 minut na 200°C.
Můžeme podávat s brambory uvařenými na loupačku a zeleninovou oblohou (nastrouhaná řepa a ředkvičky - zkrátka podle sezóny a co máme po ruce). Chřest můžeme posypat ještě provensálským kořením.
Přidat komentář