Autor: | Hanka pH |
Datum přidání | 08.03.2013 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 20 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | 30 Kč |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 5,49 g | 22,71 g | 3,64 g | 601,06 kJ (144 kcal) |
celkově | 21,98 g | 90,82 g | 14,57 g | 2 404,24 kJ (574 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Zeleninu nakrájíme na malé kousky, dáme do hrnce a chvíli restujeme na oleji. V malém hrnku si namočíme v mléce 2 lžíce ovesných vloček a necháme nabobtnat. Jáhly dáme na sítko a spaříme vařící vodou. Dáme do hrnce k zelenině a zalijeme vařící vodou. Lehce osolíme a necháme vařit cca 10 minut. Do hrnečku s ovesnými vločkami přidáme kostku droždí a rozmícháme. Osolíme, přidáme bylinky dle vlastního výběru, a pokud je třeba, zahustíme moukou. Lžící vykrajujeme knedlíčky a vkládáme do vařící polévky. Necháme provařit a podáváme s nasekanými zelenými natěmi.
pozor na jáhli- vařením je jich jednou tolik, jinak výborná polévka, sytá
Přidat komentář