Autor: | neznámý |
Datum přidání | 05.09.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 5,20 g | 22,67 g | 3,89 g | 628,60 kJ (150 kcal) |
celkově | 20,79 g | 90,67 g | 15,55 g | 2 514,39 kJ (601 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nať z mrkve a petržele, pokud máme v bio kvalitě, důkladně propereme a necháme vyvařit ve vodě. Získáme tak základ pro polévku a byla by škoda stonky vyhodit. Na másle orestujeme na hrubo nastrouhanou mrkev s petrželí, po chvíli přidáme krupici a společně lehce opražíme. Poté přilijeme zeleninový vývar (nebo vodu), přidáme na kostičky pokrájené brambory, proprané jáhly, kmín a sůl. Vaříme do změknutí. Před koncem vmícháme vajíčko a nasekanou petrželku.
Do vývaru můžeme dát i oloupanou cibuli.
Přidat komentář