Autor: | neznámý |
Datum přidání | 07.09.2013 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 45 min |
Počet porcí: | 6 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
BIO Italská sůl česneková
Jedlá česneková sůl - mletá
Sůl himalájská růžová jemná
Sůl himalájská růžová jemná
Paprika sladká mletá Vitana
Paprika sladká mletá
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 7,75 g | 46,80 g | 1,79 g | 1 094,27 kJ (261 kcal) |
celkově | 46,52 g | 280,80 g | 10,72 g | 6 565,60 kJ (1568 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nakrájíme oškrábané brambory na tenké plátky. Na plechu pokapaném slunečnicovým olejem brambory rozprostřeme a promícháme s kořením. Ještě ale než začneme brambory sypat na plech, opláchneme plátky brambor vodou od přebytečného škrobu. Plech s bramborovými plátky vložíme do předehřáté trouby na 200°C. Zhruba za půl hodiny promícháme lopatkou a dopečeme. V malém kastrůlku kápneme slunečnicový olej, rozpálíme a vařič vypneme. Vhodíme celé stroužky česneku a z obou stran opečeme. Za minutku by mělo být hotovo. Tempeh pokrájíme na kostičky a prohřejeme v tom samém kastrůlku, kde jsme opekli česnek. Opečené suroviny vhodíme do ručního mixéru a nasekáme na jemno. Promícháme s opečenými plátky brambor. Podáváme jako přílohu k masu, zelenině nebo jíme jen tak samotné.
Přidat komentář