Autor: | neznámý |
Datum přidání | 27.06.2010 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 100 min |
Počet porcí: | 6 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
BIO Italská sůl česneková
Jedlá česneková sůl - mletá
Sůl himalájská růžová jemná
Sůl himalájská růžová jemná
Zeleninová směs s kukuřicí
Hluboce zmrazená zeleninová směs
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 12,27 g | 51,74 g | 3,21 g | 1 196,20 kJ (286 kcal) |
celkově | 73,63 g | 310,45 g | 19,25 g | 7 177,22 kJ (1714 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejlépe den předem uvaříme brambory i se slupkou. Vychladlé brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme ostatní suroviny a zpracujeme vláčné těsto, které vyválíme na 3-5 mm silnou placku. Na másle zpěníme na kolečka pokrájenou cibulku, přidáme zeleninu a pár minut dusíme. Vyválené těsto nakrájíme na 10x10 cm čtverce, doprostřed dáme náplň a vytvarujeme šáteček. Plněné šátečky vaříme ve vroucí vodě.
Bramborové šátečky můžeme také plnit špenátem čí kysaným zelím.
Přidat komentář