Autor: | neznámý |
Datum přidání | 15.08.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | 100 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Sůl jemnozrnná Trapani Sale
Z přírodní rezervace poblíž Trapani (Sicílie).
Sůl hrubozrnná Trapani Sale
Z přírodní rezervace poblíž Trapani (Sicílie).
Marinované tofu
Sójový výrobek
Rajčata Cherry červená
Kulatá. Jakost I.
Do remosky/pekáčku nalejeme trochu oleje, dno pokryjeme na plátky nakrájenými brambory, posolíme, okořeníme bazalkou a tymiánem. Další vrstvu tvoříme na plátky nakrájenou cuketou a taktéž na plátky nakrájeným rajčetem (střídáme dle fantazie). Na to poklademe kolečka cibule a na malé plátky nakrájený stroužek česneku poházíme rovnoměrně navrch. Opět posolíme, okořeníme. V remosce pečeme 30 minut, v troubě dokud brambory nezměknou. Poté remosku/troubu vypneme a vše zalijeme sojovou smetanou (já použila značku Provamel, ale asi je to jedno), a necháme dojít.
Vždycky jsem milovala maminčiny brambory zapečené v troubě se zeleninou, zalité smetanou a sýrem. Od doby, kdy jsem začala jíst zdravě, jsem si myslela, že nic takového již nikdy neochutnám. Dnes jsem však vymyslela velice chutnou zdravou obdobu. :)
Teď mě napadlo, že by bylo asi dobré vše nakonec posypat na talíři čerstvou natí mladé cibulky či pažitkou. :)
...a to tofu se přidává kdy? s tou smetanou?
Přidat komentář