Autor: | neznámý |
Datum přidání | 08.04.2012 |
Druh receptu | Oběd |
Doba přípravy surovin: |
35 min |
Doba vaření: | 25 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Passata - rajčatové pyré
Z toskánských rajčat, BIO.
Passata Mutti di pomodoro
Rajčatové pyré. Pasterováno.
Tradiční české máslo
Máslo
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Mouka žitná chlebová
Mlýnský obilný výrobek
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Pšeničná múka celozrnná špeciál - stredná
Pšeničná mouka celozrnná
Cirio Passata Pasírovaná rajčata
Zpracovaná zelenina. Pasterováno.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 18,15 g | 90,25 g | 12,81 g | 2 244,72 kJ (536 kcal) |
celkově | 72,59 g | 360,99 g | 51,25 g | 8 978,88 kJ (2144 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Všechnu mouku, sůl a třtinový cukr smícháme. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Zalijeme trochou vlažné vody a necháme asi 5 minut odležet. Dále přidáme olivový olej, dolijeme zbytek vody a vytvoříme pizzové těsto. Plech vyložíme pečícím papírem a vyválíme pizzu s vyššími okraji. Těsto takto necháme alespoň 20 minut kynout v teplé místnosti. Mezitím si připravíme náplň. Na másle osmahneme na plátky pokrájené žampióny s fenyklem. Na závěr přidáme prolisovaný česnek, bazalku a špetku soli. Uvedené množství je na jednu středně velkou pizzu.
Tak jsem dělala tento recept podruhé a opět nám chutnalo. Ovšem, zase mi něco chybělo :-D nenašla jsme kečup, tak jsem dala zbytek cherry rajčátek, ale žampiony byly a musím říct, že s těmi žampiony to bylo lepší. Budu dělat častěji. Líbí se mi, že to nemusí někde stranou dlouho kynout, ale té vody je opravdu potřeba více.
Zkoušela jsem fenykl poprvé v životě a popravdě, jsem se toho bála, jak mi to bude chutnat. Překvapivě to chutnalo, žampiony jsem sdělala už dřív, protože fenykl jsem pořád nemohla sehnat a když jsem ho sehnala, tak jsem zapomněla dokoupit žampiony, no tak jsem to ozvláštnila cibulí místo toho aspoň. Jinak mi teda nesedělo množství vody, musela jsem ještě přilévat, abych to dala do kupy, jinak bych z toho měla spíš drobenku. Jinak recept dobrý, ještě někdy vyzkouším.
Chuťově výborné těsto. Pro mne by stačilo ubrat pouze na množství. Záleží ovšem na velikosti pizzi, ale čím tenčí těsto, tím lépe :-)
Přidat komentář