Autor: | neznámý |
Datum přidání | 19.03.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
30 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 6 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Náplň:
Passata - rajčatové pyré
Z toskánských rajčat, BIO.
Passata Mutti di pomodoro
Rajčatové pyré. Pasterováno.
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Moravský bochník plátky
Přírodní tvrdý sýr
baleno v ochranné atmosféře
Cirio Passata Pasírovaná rajčata
Zpracovaná zelenina. Pasterováno.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 12,15 g | 53,38 g | 11,58 g | 1 480,96 kJ (354 kcal) |
celkově | 72,89 g | 320,27 g | 69,45 g | 8 885,78 kJ (2122 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Smícháme všechny sypké suroviny, přilijeme olivový olej a vodu. Ze všech surovin vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Hotové těsto z vrchu pomoučníme a na plechu vyložený pečícím papírem vyvalíme velkou kulatou pizzu. Necháme chvíli odležet. Mezitím si připravíme náplň. Na másle krátce osmahneme plátky žampiónů, brokolice a pórku. Poté oheň ztlumíme, mírně podlijeme vodou, osolíme a podusíme do poloměkka. Pizzu potřeme rajčatovou omáčkou a posypeme brokolicovou směsí. Můžeme použít i jiné suroviny podle chuti a surovin doma. Pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů. Zhruba po čtvrt hodině troubu ztlumíme na 200 stupňů, pizzu posypeme sýrem a necháme dopéct. Uvedené množství je na 1 velkou pizzu.
Přidat komentář