Autor: | Eva |
Datum přidání | 20.04.2012 |
Druh receptu | Příloha |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 7 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 9,12 g | 54,18 g | 2,84 g | 1 155,51 kJ (276 kcal) |
celkově | 63,87 g | 379,27 g | 19,89 g | 8 088,60 kJ (1932 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Mouku dáme do mísy, nadrobíme kvasnice a promícháme. Osolíme a přidáme vajíčko. Postupně zaděláváme vlažným mlékem, až se nám spojí ingredience v tužší těsto. Dále pak posypeme vál moukou, těsto vyklopíme a prohněteme rukou na vále. Až je těsto propracované, utvoříme 4 knedlíky, přikryjeme utěrkou a necháme kynout. Pozor - nesmí překynout. Když nám překyne, knedlík znovu propracujeme a necháme dokynout. Dáme vařit do vroucí vody a vaříme 20 minut pod pokličkou, po 10 minutách knedlíky obrátíme. Po dvaceti minutách pracujeme rychle – sejmeme pokličku, knedlíky propícháme špejlí na více místech, rychle vyndáme na vál a položíme je vzhůru stranou, která byla ve vodě.
Ječnou mouku jsem nahradila klasickou pšeničnou a povedly se stejně na výbornou;)
Přidat komentář