Autor: | neznámý |
Datum přidání | 29.11.2012 |
Druh receptu | Oběd, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
40 min |
Doba vaření: | 25 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Korpus:
Náplň:
BIO Italská sůl česneková
Jedlá česneková sůl - mletá
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Concentrato di Pomodoro
Rajčatová pasta. Sterilováno
Rajčatový protlak albert Quality
Rajčatový protlak zahuštěný. Pasterováno. Na 100 g protlaku bylo…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 7,39 g | 35,21 g | 6,65 g | 919,38 kJ (220 kcal) |
celkově | 73,95 g | 352,09 g | 66,52 g | 9 193,79 kJ (2196 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Mouku smícháme s provensálským kořením, solí a olivovým olejem. Uprostřed vytvoříme důlek a nadrobíme do něho droždí. Částečně zalijeme vlažnou vodou a droždí rozpustíme. Vlijeme zbytek vody a zpracujeme v hladké těsto. Formu na pizzu vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme moukou. Těsto rozprostřeme do krajů a vytvoříme vyšší okraje. Těsto necháme na teplém místě asi 30 minut odpočinout. Mezitím si připravíme náplň. Na trošce olivového oleje osmahneme cibulky, přidáme plátky žampiónů, osolíme a krátce podusíme. Nastrouháme sýr. Pizzové těsto potřeme rajčatovým protlakem a rovnoměrně rozmístíme cibulovou směs. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 25 minut. Před koncem posypeme sýrem a necháme dopéct.
Přidat komentář