Autor: | neznámý |
Datum přidání | 10.11.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 3 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Zelená čočka Legumi
Zelená čočka
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 23,28 g | 54,27 g | 2,91 g | 1 437,27 kJ (343 kcal) |
celkově | 69,83 g | 162,80 g | 8,74 g | 4 311,82 kJ (1030 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Čočku propereme a namočíme alespoň na 4 hodiny do vody. Vodu z čočky slijeme, zalijeme čerstvou vodou a dáme vařit. Zhruba po 5 minutách přidáme na drobno pokrájenou mrkev a vaříme do změknutí. Na olivovém oleji si osmahneme jarní cibulku a cibuli pokrájenou na plátky, kterou jsme ještě rozdělili na jednotlivé vrstvy. K téměř osmahnuté cibulce přidáme plátky žampiónů a společně tepelně upravíme. Asi půl minutky před koncem přidáme na jemno nasekaný česnek. Je-li čočka již měkká, vmícháme cibulovou směs s žampióny a česnekem. Ochutíme citrónovou šťávou a solí.
Přidat komentář