Autor: | Svět zdraví |
Datum přidání | 06.10.2014 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 3 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 3,19 g | 17,13 g | 3,74 g | 426,34 kJ (102 kcal) |
celkově | 9,58 g | 51,38 g | 11,23 g | 1 279,02 kJ (305 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Neoloupanou dýni hokkaido nakrájíme na kostky, naskládáme do pekáčku, osolíme, opepříme, pokapeme 5 g olivového oleje, přidáme pár stroužků neloupaného česneku a snítky tymiánu. Pečeme při 180˚C asi půl hodiny. Na zbylém olivovém oleji mezitím orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme upečenou dýni a zalijeme vývarem. Necháme vařit asi 15 minut. Upečený česnek zbavíme slupky a přidáme do polévky. Nakonec vše rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem a špetkou chilli. Místo chilli můžeme použít také kousek strouhaného zázvoru. Pro jemnější chuť lze polévku zjemnit lžící bílého jogurtu nebo ovesnou smetanou.
www.svet-zdravi.cz
Polévka výborná a vydatná. Příště bych zkusila hned ten česnek oloupat,ať je taky pěkně opečený a není tím o to víc práce :-)
Přidat komentář