Autor: | neznámý |
Datum přidání | 11.08.2013 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | 60 min |
Počet porcí: | 8 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Vegetol gold
Rostlinný jedlý olej jednodruhový
Slunečnicový olej
Rostlinný jedlý olej. Jednodruhový, slunečnicový.
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 9,88 g | 40,74 g | 6,25 g | 1 106,65 kJ (264 kcal) |
celkově | 79,00 g | 325,92 g | 49,98 g | 8 853,18 kJ (2114 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Ovesné vločky nasypeme do misky a zalijeme horkou vodou, necháme odstát a rozmočit. Mezitím si na pánvičce na oleji osmahneme pórek s nahrubo nastrouhaným celerem a solí. Po chvíli přidáme plátky žampiónů a na drobno pokrájený tempeh. Krátce orestujeme. Směs přisypeme k vločkám, dále přidáme vejce a vše zahustíme moukou. Důkladně promícháme. Ze směsi na hodně pomoučněném vále vyválíme šišku velikosti knedlíku. Pokrájíme na kolečka a z jednotlivých dílů tvarujeme karbanátky. Skládáme na olejem lehce vymazaný plech. Pečeme zhruba půl až tři čtvrtě hodiny v předehřáté troubě na 200°C. V půlce pečení otočíme. Podáváme s brambory či bramborovou kaší.
Přidat komentář