Autor: | lanvin |
Datum přidání | 12.09.2010 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 60 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | 90 Kč |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Vegetol gold
Rostlinný jedlý olej jednodruhový
Slunečnicový olej
Rostlinný jedlý olej. Jednodruhový, slunečnicový.
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 52,08 g | 17,35 g | 78,86 g | 4 697,48 kJ (1122 kcal) |
celkově | 208,34 g | 69,40 g | 315,44 g | 18 789,90 kJ (4488 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Očištěné houby nakrájíme, 1 cibuli nasekáme nadrobno. Maso spojíme s namočenou houskou. Sušené houby zalijeme 1/2l vařící vody a necháme 15 minut stát. Na pánvi na oleji orestujeme cibuli, přidáme nakrájené houby a dusíme 10 minut. Vychladlé přidáme k masu, přidáme lžíci kopru a lžíci pažitky, vajíčka, ochutíme solí a pepřem, a pokud je třeba - přidáme strouhanku. Rukama namočenýma ve studené vodě tvoříme karbanátky, obalíme je v mouce a zvolna smažíme na oleji. Omáčka : Na jiné pánvi orestujeme na oleji 1/2 nakrájené cibule, přidáme namočené houby i s vodou, houbové koření a dusíme 10 minut. Ve smetaně rozmícháme mouku a přidáme k houbám. Podle potřeby dochutíme. Do omáčky vložíme karbenátky a ještě zvolna podusíme 10-15 minut. Podáváme s pohankovou kaší.
Když hodně rostou houby....
Přidat komentář