Autor: | neznámý |
Datum přidání | 16.08.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
150 min |
Doba vaření: | 35 min |
Počet porcí: | 5 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Hrách žlutý
Hrách žlutý, loupaný, půlený
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Žlutý hrách několikrát propereme a namočíme alespoň na dvě hodiny. Vodu ve, které jsme měli hrách slijeme a uvaříme jej v nové vodě. Zhruba po 20 minutách k němu přidáme majoránku, promícháme a navrch dáme bobkový list, aby jsme ho pak mohli snadno vyndat. Mezitím co se nám vaří hrách si nakrájíme cibuli na drobno a z pozvolna osmahneme na olivovém oleji. Jakmile je hrách měkký, vyndáme bobkové listy, přesypeme ho včetně zbylé vody do robotu. Vody necháme tolik jak moc chceme mít kaši řídkou. Před umixováním ještě osolíme, přidáme shoyu omáčku (pozor také solí) a stroužky česneku. Mixujeme dohladka. Podáváme například s kyselou okurkou a zeleninou.
K hrachové kaši se také hodí například vajíčko na tvrdo, klaso jemné nebo uzený tempeh.
Cibuli jsem osmahnul na sádle, jinak jsem tvořil dle receptu. Velmi chutné. TW
Přidat komentář