Autor: | neznámý |
Datum přidání | 17.06.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 35 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Hrách žlutý
Hrách žlutý, loupaný, půlený
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Hrách důkladně propereme, namočíme alespoň na dvě hodiny do vody a dáme vařit v té samé vodě. Množství použité vody by nemělo přesáhnout dva centimetry nad povrch. Je-li potřeba podlijeme ještě trochou vody během vaření. Po 5 minutách přidáme pokrájenou mrkev. Vaříme za občasného míchání pod pokličkou doměkka. Na pánvi rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a uděláme jíšku. Kopr nasekáme na jemno. Jakmile je mrkev s hráškem hotová, vmícháme jíšku a necháme zhoustnout. V závěrečné fázi přidáme kopr, prolisovaný česnek a osolíme. Na talíři servírujeme hrachovou kaši a přidáme uvařené vajíčko.
Kopr miluju a v této kombinaci se žlutým hrachem překvapivě dobré. Doporučuji.
Přidat komentář