Autor: | neznámý |
Datum přidání | 29.09.2010 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 45 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | 40 Kč |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Kokosový olej BIO RAW
Jedlý rostlinný olej jednodruhový.
BIO Kokosöl nativ
Bio olej kokosový
Giana Rajčatový protlak
Zpracovaná pasterovaná zelenina - protlak jednodruhový.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 13,06 g | 38,77 g | 26,89 g | 1 644,37 kJ (393 kcal) |
celkově | 26,12 g | 77,54 g | 53,78 g | 3 288,73 kJ (785 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Na pánvi rozehřejeme kokosový olej, přidáme sypké koření a restujeme asi 1 min. Přidáme zázvor, cibuli, česnek a mícháme 3 - 5 min. Přídáme na růžičky rozebraný květák, brambory, mrkev a vše promícháme, aby se zelenina obalila kořením. Za občasného míchání dusíme 5 min. Kokos zalijeme horkou vodou a necháme chvilku odstát. K zelenině v pánvi přidáme zelenou papriku, rajčata, zalijeme kokosovou vodou, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme 25 - 30 min do poloměkka. Nakonec vmícháme citronovou šťávu.
Podáváme nejlépe s rýží basmati nebo jinými přilohami (chléb naan, poppadomy, mangové čatní,...) Celý pokrm můžeme posypat opraženou černuchou (semínka černého kmínu).
Dnes jsem tento recept uvařila k večeři a moc jsme si pochutnali, jako přílohu jsme měli bulgur a nemělo to chybu.
Přidat komentář