Autor: | neznámý |
Datum přidání | 07.07.2010 |
Druh receptu | Oběd, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 40 min |
Počet porcí: | 6 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
BIO Italská sůl česneková
Jedlá česneková sůl - mletá
Sůl himalájská růžová jemná
Sůl himalájská růžová jemná
Kečup sladký
Zpracovaná zelenina. Protlaky rajčatové. Sterilováno.
Tomato Ketchup
Kečup - rajčatový protlak ochucený. Pasterovaný výrobek. Na 100 g…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 30,88 g | 47,62 g | 15,00 g | 1 684,69 kJ (402 kcal) |
celkově | 185,29 g | 285,74 g | 90,01 g | 10 108,14 kJ (2414 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Kuřecí maso nakrájíme na malé proužky, které osmahneme na prudkém ohni v pánvi na trošce vody. Brokolici uvaříme v páře nebo necháme pár minut projít varem ve vodě. Uvařenou brokolici lehce nasekáme na drobnější kousky a přidáme do pánve k masu. Dále přimícháme kečup, prolisovaný česnek a okořeníme. Do zapékací misky položíme vrstvu lasagní, přelijeme směsí a takto vrstvy střídáme. Poslední vrstvu ukončíme směsí, kterou posypeme sýrem. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 30 minut.
Dělala jsem dvojitou porci. neměla jsem však tolik masa, tak jsem to doplnila o papriku a rajčata. Kečupu a sýra také na původní rozpis porcí. Brokolice trošku víc a zapomněla jsem přidat česnek. Asi jsem spěchala,tak jsem tu směs pořádně nerozetřela a měla jsem zkusit to dát péct na trošku míň stupňů. Vrchní vrstva sýrová, je dost vypečená :-D a okraje jsou křupavé, jinak vše ostatní je moc dobré. Zase je změna nemusí se děla pořád stejně s mletým masem a bešamelem, takže fajn varianta :-)
Lasagne výborné, jednoduché z potravin co dům dal :)Neměla jsem brokolici,dala jsem porek a mrkev a nemělo to chybu.Jen mám problém s vrchní vsrtvou,vždycky se mi vysuší,máte někdo tip jak tomu zabránit ?
Když jsem vařila lasagne poprvé, měla jsem úplně stejný problém, proto si nejvíce směsi, či omáčky, ponechám na horní vrstvu, a někdy dám i plátek másla na vrch.
Moc kečupu, měla jsem už lepší lasagne.
Přesně jak píše už Dita, já mám od kamarádky vyzkoušené, že jsou super s máslem na vrchu, podobně jako u žemlovky apod., kam ho také dávám.
Tady si ze me nekdo dela dobrej den, zajdu na stranku zdraverecepty.cz mrknu na nejake ty vytvory a co nenajdu z 1850 gramoveho jidla tvori ZDRAVY POKRM tretina kecupu? Ty vole, me omejou.
Pro WLQ: Proč hned mluvit sprostě ? Co se týče kečupu v receptu - jídlo bude stejně zdravé jako použité suroviny. Je rozdíl, pokud koupíte kilo kečupu za 15 Kč v akci nebo použijete domácí kečup ze skutečných rajčat, což je v podstatě rajčatová omáčka, která se do lasagní používá.
Protože doma máme rádi žampiony skoro ve všem, tak je dávám i do lasagne, jinak úplně nahoru dávám plátky Tatra másla, aby se mi povrch nevysušil.
Přidat komentář