Autor: | neznámý |
Datum přidání | 17.03.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 60 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Jihočeská Niva
Poloměkký zrající plnotučný sýr s plísní uvnitř hmoty
Zeleninová směs s kukuřicí
Hluboce zmrazená zeleninová směs
Babiččina směs Ano
Hluboce zmrazená zeleninová směs
Zeleninový vývar Brodo vegetale
Nasekaná čerstvá zelenina s hustou konzistencí.
Zeleninový vývar
Čirý zeleninový vývar. Sterilováno.
Zeleninový vývar pálivý
Čirý zeleninový vývar. Sterilováno.
Moravský bochník plátky
Přírodní tvrdý sýr
baleno v ochranné atmosféře
Na másle necháme zesklovatět cibulku, přidáme na hrubo nastrouhanou mrkev a petržel a krátce restujeme, vmícháme mraženou zeleninu, přilijeme zeleninový vývar a necháme tepelně povolit. Přidáme rozdrobenou nivu, podle chuti dosolíme, přidáme bazalku, provensálské koření a muškátový oříšek. Sýr necháme rozpustit a poté zahustíme ovesnými vločkami a kukuřičnou strouhankou. Dno zapékací misky vymažeme máslem, pokryjeme listy lasagní a přelijeme část zeleninové směsi. Takto střídáme dokud nespotřebujeme všechny suroviny, zakončíme vrstvou zeleninové směsi. Pečeme přikryté v předehřáté troubě na 200 stupňů. Po 20 minutách víko sundáme, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme dozlatova.
Příjemně lehký obídek. S kořením nešetřte, jinak to bude víceméně bez chuti (přidala jsem i česnek). Lasagne jsem si vyrobila, nevím co je na tom tak drahého, když je to jenom mouka, vejce a voda! Vyválím si pláty podle velikosti pekáčku, nechám volně zaschnout a je to! :)
Přidat komentář