Autor: | neznámý |
Datum přidání | 13.08.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
35 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Bramborová kaše:
BIO Italská sůl česneková
Jedlá česneková sůl - mletá
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Slunečnice loupaná Poex
Olejnatá semena
Nejprve si vyrobíme ovesné mléko. Ovesné vločky umixujeme na co nejemnější prášek, zalijeme sklenicí vody a necháme odstát. Na olivovém oleji osmahneme cibulku, přidáme na malé kousky pokrájené zelí, bylinky, kmín, sůl a cukr a dusíme pod pokličkou s trochou vody. Na pánvi na sucho opražíme semínka. Pozor často mícháme a hlídáme, dlouho se nic neděje a pak rychle tmavnou. Osolené brambory uvaříme ve vodě s kmínem do měkka. Zcezené brambory rozmačkáme, přidáme máslo, zalijeme ovesným mlékem a rozmačkáme. Pokud chceme konzistenci mléka, můžeme ho zcedit přes jemné sítko, byla by však škoda zbavovat se množství vlákniny a jiných užitečných látek, které jsou v kouskách obsaženy. Na závěr do kaše vmícháme opražená semínka. Dušené zelí a bramborovou kaši servírujeme na talíř a podáváme se sezónní zeleninou. V našem případě to jsou rajčata s okurkou, lněným olejem a špetkou himalájské soli.
Přidat komentář