Autor: | neznámý |
Datum přidání | 04.09.2010 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 60 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | 60 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Uvetta Sultanina
Rozinky, bezlepkové, bio.
Rozinky Suntree
Rozinky, nesířené - sušené ovoce
Rajčata Cherry červená
Kulatá. Jakost I.
Skořice mletá Mikado
Skořice, mletá
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 11,61 g | 45,89 g | 4,87 g | 1 134,90 kJ (271 kcal) |
celkově | 46,43 g | 183,56 g | 19,47 g | 4 539,60 kJ (1084 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Lilky podélně rozpůlíme a vydlabeme tak, aby ve slupce zůstala dužnina silná 1/2 cm. Vydlabané lilky posolíme a necháme 1/2 hodiny stranou. Dužninu nakrájíme nadrobno. Na oleji osmažíme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a 2 min opékáme. Přidáme nakrájená rajčata, dužninu z lilků, rozinky, citronovou kůru a šťávu, skořici, římský kmín a kajenský pepř. Dle chutí osolíme, opepříme a zvolna dusíme asi 20 min, dokud směs nezhoustne. Nakonec vmícháme čerstvou petrželku a už nevaříme. Lilky omyjeme, osušíme, vložíme do pekáčku, naplníme směsí, posypeme strouhaným sýrem a dáme do předehřáté trouby na 180 °C pod gril zapéct dozlatova.
Hotové lilky podáváme horké nebo i studené. Jako přílohu můžeme podávat indickou rýži, pečené brambory, zeleninu,...
Přidat komentář